top of page

Nieuwtjes

Neem een kijkje op onze Facebookpagina of Instagrampagina voor kliekjes of een woordje uitleg bij onze activiteiten.

  • Facebook
  • Instagram
433926334_386896867524623_213719600128564076_n.jpg

auteurslezing

We trokken met de derde graad richting de bib van Deinze. Daar wachtte Joris Thys ons op. De auteur en illustrator toonde aan de kinderen hoe ze op een originele manier cartoons kunnen tekenen. Een hele interessante voormiddag!

Met de school organiseerden we een soepstop tvv de Voedselbanken. Lekkere tomatensoep werd geserveerd. Bedankt aan alle aanwezigen! 

432783446_381952321352411_111436234298916624_n.jpg

Soepstop

Schoolfeest

Onze school organiseerde de week voor Pasen het schoolfeest. We probeerden een nieuw concept uit. Dit was een schoolfeest VOOR de kinderen. De leerkrachten creëerden 5 verschillende kamers. Met de stempelkaart in de hand konden de kinderen (en volwassenen) de verschillende activiteiten bezoeken en uitvoeren. Zo was er een tentoonstelling met paaswerkjes van alle kinderen, een puzzelkamer in verschillende niveaus, een karaokebar, een hoek met volksspelen en een bingokamer.

Bunny Hop was ook aanwezig. Wie wou kon een gokje wagen in welk vakje Bunny Hop zijn ei liet vallen. De mascotte van deze dag maakte 3 personen gelukkig. Ook de winnende foto van de week voordien kreeg een lekkere prijs.

Na een lekker broodje Breydelham en (enkele) drankjes gingen we terug huiswaarts. Dank aan alle aanwezigen voor de gezelligheid!

432048515_10224829199177785_2693691903810976458_n.jpg

Dino op school

De kilas van juf Nele kreeg hoog bezoek. Omdat de kinderen werkten rond het thema van 'dino's, kwam er een echte dino op bezoek! De vriendelijke reus was wel zin ei kwijt. Gelukkig waren de dappere bengeltjes van juf Nele er als de dino's bij om het verdwenen ei terug te vinden.

IMG_0716.jpg

Rode Kruis

De tweede graad kreeg hoog bezoek. Een medewerken van het Rode Kruis-Vlaanderen bracht een bezoek aan onze school. Om te starten werden de kinderen ondergedompeld in een bad van informatie. EHBO-technieken werden aangeleerd en de kinderen mochten deze in de klas ook zelf toepassen. Daarna verhuisde de klas naar het kerkplein. Daar stond de ziekenwagen klaar. We kregen uitleg rond de werking en mochten een kijkje nemen in de wagen!

WhatsApp Image 2024-02-29 at 14.33.24 (7).jpeg

Beroepenhuis

Tijdens het werken rond het thema 'beroepen' vertrok de derde graad met de trein richting Gent. We werden verwelkomd door het team van het Beroepenhuis. Daar kregen we eerst een korte uitleg rond de verschillende sectoren. Nadien mochten we in verschillende workshops kennis maken met verschillende beroepen. We sloten ons bezoek af met een doe-zoektocht in het museum op de hogere verdiepingen. Een enorme leerrijke uitstap! TIP; de kids kunnen gratis terugkeren!

IMG_1582.jpg

Wegwijsdagen

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar brachten begin maart een bezoek aan campus College van de Sint-Paulusscholen te Waregem. Met een kaart konden de kinderen verschillende activiteiten doen die in teken stonden met een bepaalde richting die in deze school gekozen kan worden. Wie verzamelde de meeste sterren op de kaart?

WhatsApp Image 2024-02-19 at 12.08.22 (4) (1).jpeg

Doedagen

De derde graad maakten midden februari kennis met enkele middelbare scholen van Deinze. Ze kregen verschillende workshops die in teken stonden van de verschillende studierichtingen. Van Latijn tot houtbewerking en van koken tot taal en media. Voor iedereen wat wils!

778a39be-8520-4d53-910a-8a7f60f4f2fe.jfif

Carnaval

Net voor de vakantie genoten de kinderen van de carnavalsweek op onze school. Elke dag van de week mochten de kids verkleed naar school komen. Zo was er de gekke hoeden-, zotte haar-, kleur- en pyjamadag. De apotheose vierden we op de laatste dag. We maakten met de volledige school een tocht doorheen Wontergem. Op enkele plaatsen maakten we een stop, en dansten de kinderen op de verschillende carnavalsbeats. Toen we terug op school waren ging het feestje door in de zaal. Een kidsfuif sloot de dag af. 

image (1).png

Brugactiviteit

De kinderen van de 3e kleuterklas mochten een bezoekje brengen aan het 1e leerjaar en we wisselden eventjes van klas. Het 1e leerjaar mocht nog eens naar de kleuterklas bij juf Nele komen spelen en de kleuters mochten even in het eerste leerjaar blijven waar ze kennismaakten met juf Laura, het klasje en het smartboard. Ze konden ook al een kleine activiteit doen aan hun bankje. 

thumbnail_IMG_9510.jpg

Bezoek thuisverpleger

In de klas van juf Nele, werkten wde kleuters twee weken rond het thema 'ziek zijn'. We kregen in de klas bezoek van thuisverpleger Chris, de papa van Floris.  Hij had zijn verplegerstas mee met allerlei instrumenten en materiaal om te onderzoeken en te genezen. Hij heeft ons van alles geleerd over ons lichaam en we weten nu hoe we alle instrumenten moeten gebruiken. We kregen ook tips over hoe we gezond kunnen blijven. Deze gaan we zeker toepassen. Chris schonk ons ook een EHBO-koffer voor onze school.  Een grote dankjewel Chris voor je leerrijke uitleg en het mooie materiaal die we kregen!

e3bca1f4-8e8e-4af5-800e-2a0aff76096e.jpeg

Receptie + frietjesfeest

Het nieuwe jaar hebben we met ons schooltje feestelijk gevierd. Met de school organiseerden we een receptie waar de kinderen genoten van een drankje en een chipje. Tijdens dit moment hebben we ook onze 3de pijler 'openheid' in de kijker gezet. De kinderen konden eens lekker zot doen met een boodschap voor de photobooth.

Na de receptie was er ook ons frietjesfeest. Dit wordt jaarlijks door onze fantastische ouderraad ondersteund. Van harte bedankt.

20240125_150822.jpg

Beroepen

De derde graad startte het nieuwe jaar met het thema rond beroepen. De afgelopen dagen kregen we bezoek van verschillende ouders uit onze klas. Op deze manier maakten we kennis met het beroep van huishoudhulp, arts en kapper. Binnenkort brengen we ook een bezoekje aan het Beroepenhuis te Gent.

bottom of page